„Prostota, świeżość i kobiecy temperament to istota naszych dań”

Ryby są podstawą menu Restauracji Farina, drugim - obok mąki - elementem logo naszej restauracji. Są zdrowe i można z nich wyczarować mnóstwo ciekawych potraw. Mąka, reprezentowana w logo przez worek, to przygotowywane w naszej kuchni, delikatne bułeczki, makarony, ravioli czy tradycyjne pierogi. Te świeże, naturalne składniki, poddane pełnej temperamentu i pasji interpretacji kulinarnej nabierają niepowtarzalnego charakteru i łączą się w oryginalne kompozycje. Staramy się rozwijać smak polskiej kuchni, otwierając ją na nowe składniki i kompozycje kulinarne do tej pory dla niej obce. Dlatego Farina to również owoce morza: ostrygi, krewetki, małże, kraby i ośmiorniczki. To właśnie nasz pomysł na autorską kuchnię restauracji Farina. Wszystko, co serwujemy gościom, bazuje przede wszystkim na dobrze dobranych, świeżych i najlepszej jakości składnikach. Często zbyt duża ingerencja w ich naturalny smak może popsuć jego harmonię, dlatego np. ryby pieczemy w całości, dodając do nich jedynie naturalne zioła, świeżość makaronów łączymy z delikatnymi sosami, a smak owoców morza podkreślamy aromatycznymi przyprawami. Każde danie, zarówno to bardziej tradycyjne, jak np. wątróbki drobiowe na słodko z wiśniówką czy bardziej współczesne, jak filet z turbota na smardzach ze szparagami, ma swój własny, niepowtarzalny klimat i indywidualny charakter. Nowe i ciekawe propozycje inspirowane głównie sezonowymi nowalijkami oferujemy w formie Sezonowego Menu, które raz w miesiącu zmieniamy prawie całkowicie -> MENU SEZONOWE Jakość jest priorytetem w Farinie, dlatego też restauracja od lat współpracuje wyłącznie z najlepszymi dostawcami zarówno z Polski, jak i z rejonu basenu Morza Śródziemnomorskiego, Włoch i Bretanii. Warto wspomnieć, że Farina to także słodkości. Nasza kuchnia przygotowuje również na miejscu wszystkie desery i torty. Często są one jedynym powodem odwiedzin naszej restauracji przez małych łasuchów.